Занималня „Пам и Бу“ за деца на 4-5 годишна възраст

септември 02, 2022
banner Actualno

От 15 септември 2022г. мини академия “Пам и Бу“ приема деца на 4-5 годишна възраст.

Работи се в малки групи, в комфортна и приветлива среда. Децата са поверени на квалифицирани служители.

Разработеният учебен план отговаря на държавно образователните изисквания. Работи се по седемте основни направления (БЕЛ, Математика, Околен свят, Изобразително изкуство, Музика, Конструиране и технологии и Физическа култура).

Знанията, които ще придобият децата през учебната година са следните:
БЕЛ: запаметяване на стихчета, гатанки и римушки, преразказване на кратки приказки, игра по роли на герои от познати литературни произведения. Изразяват отношение към постъпки на герои от приказки и др.
Математика: определяне реда на обекти в редица, назоваване и показване дължината на предмети. Сравняване на две предметни групи и др.
Околен свят: изразяване на причини за това кое харесва и кое не. Комбиниране на игрови средства и материали за постигане на игрови цели. Придобиване на знания за правилата за пресичане на улицата. Назоваване и спазване на елементарни хигиенни правила и режим през деня и др.
Изобразително изкуство: използване на декоративни елементи и съчетаване на цветове при украса на детски творби от областта на приложно творчество. Моделира обменни образи и придава характерни детайли и особености като използва различни пластични материали и др.
Музика: характеризира звученето на музиката като използва едно, две определения. Възпроизвежда мелодии според индивидуалните си възможности. Свири подражателно на детски ударни музикални инструменти равни тонови трайности и др.
Конструиране и технологии: оценява при зададени дра три критерия изработени модели и ги включва в игрови дейности. Реже с ножица хартия по очертана права линия. Съединява отрязани елементи чрез залепване, свързва чрез нанизване и промушване.
Физическа култура: изпълнява щафетни игри с елементи от различни спортове (бадминтон, баскетбол, волейбол, лека атлетика, спортна гимнастика, футбол, хандбал, тенис и др.). Спазва основни изисквания и правила при изпълнение на елементи на различни спортове. Познава характерни различия между популярни спортове както и местата и изискванията за провеждането им.

Занималнята е подходяща за деца на 4 – 5 години. Информация за цени ще намерите тук
Повече информация и записване на телефон: 0886/ 607 160

Нови летни активности след отпадане на ограниченията във връзка с COVID-19УВЛЕКАТЕЛНА МАТЕМАТИКА ЗА ДЕЦА от 3 до 6 години